start seizoen met Lowlands championships

Nieuwe seizoen echt van start

26 september 2023, Nederland

Afgelopen weekend vonden in Snowworld Landgraaf de Lowlands Championships plaats. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement gaan verschillende nationale wintersportbonden de strijd met elkaar aan om te bepalen wie het beste ‘laagland’ van het seizoen is. De Nederlandse Skivereniging nodigt op basis van de ranglijsten haar beste skiërs uit om aan deze competitie mee te mogen doen. Vanuit IPCO skiracing mochten er maar liefst 21 skiërs aan de start verschijnen.

De concurrentie was groot. Tegenstanders kwamen vanuit Engeland, Ierland en België, waarbij vooral de Engelsen erom bekend staan een sterk team te hebben. Daarnaast was ook de baan weer een uitdaging. Bij de U16 en jonger moest er slim geskied worden om zo snel mogelijk door de baan met zachtere sneeuw te komen en de junioren en hoger moesten hun beste techniek inzetten op het ijzige gedeelte.

Het hele weekend was de focus van onze skiërs goed en gingen ze er allemaal voor om een mooi resultaat neer te zetten. We hebben hele mooie runs gezien waarbij onze teamleden er met lef en snelheid ingingen. Er zijn dan ook verschillende mooie tijden behaald, en ook weer veel eigen groei en ontwikkeling gezien.

Niet alleen de skiërs van IPCO hebben het goed gedaan, maar een groot deel van de Nederlandse afvaardiging  kwam met mooie resultaten door de finish. Hierdoor is Nederland dan ook op een mooie tweede plaats in het klassement geëindigd.

Naast dat we over het hele weekend weer trots mogen zijn op de prestaties van onze skiërs, zijn we ook trots op onze Luna, Thijn en Daen die in dit zware competitieveld het erepodium hebben weten te behalen:

Zaterdag:

  • U14 D – Luna 2e plaats
  • U16 H – Thijs 1e plaats

Zondag:

  • 16 H – Thijs 1e plaats
  • U18/MAS H – Daen 1e plaats
podium Lowlands

Binnenkort vertrekt het team weer voor trainingen naar Oostenrijk om zich daarna klaar te maken voor het N(J)K indoor begin november.

Mede mogelijk gemaakt door onze sponsors: