groepsfoto Kids Trophy 2023

Kids Trophy 2023

2 april 2023, Oostenrijk

Afgelopen weekend vond in Zauchensee Oostenrijk de Kids Trophy plaats. De grootste internationale kinderwedstrijd van Europa. Er stonden maar liefst 969 kinderen aan de start uit 24 verschillende landen. Namens IPCO deden er 10 kinderen mee: Bodi, Luca, Floor, Dycke, Luca, Pijke, Wishley, Duuk, Max(imilian) en Pepijn, onder de begeleiding van trainers Lotte en Xander. Een hele belevenis voor deze kids, nadat deze grote wedstrijd door Corona 3 jaar lang niet heeft plaats kunnen vinden.

Helaas geen skicross wedstrijd op de zaterdag
Normaal gesproken bestaat de Kids Trophy uit 2 wedstrijden; een skicross op zaterdag en een reuzenslalom op de zondag. Helaas kon de eerste niet doorgaan. Alle 870 deelnemers waren vroeg op, om lang aan de start te moeten wachten. De regen van de nacht daarvoor heeft roet in het eten gegooid, waardoor het niet lukte om de piste wedstrijdklaar te maken en moesten ze de wedstrijd op het allerlaatste moment afgelasten. Teleurgesteld halen de kids nog wel hun goodiebag op en keren weer terug naar hun accommodatie.

Van start op de reuzenslalom

Gelukkig zijn de omstandigheden op zondag stukken beter. Er komt zelfs een zonnetje door. Vol zin en energie maken de IPCO kids zich samen met de andere 959 deelnemerszich op voor de race. De piste is lastig door de gezoutte sneeuw, maar gelukkig lukt het alle 10 de kids om goed te finishen.

Professionele beelden

De wedstrijd wordt op een zeer professionele wijze vastgelegd. Aan de finish worden verschillende interviews gehouden met grote namen in de skiwereld en alle racers worden vastgelegd met drones en camera’s vanuit alle hoeken. Onderstaande video is een compilatie van deze bijzondere wedstrijddag.

Mede mogelijk gemaakt door onze sponsors: