IPCO training en wedstrijden

Kersttraining- en wedstrijden klaar

8 januari 2023, Oostenrijk

Het zit erop. Na 3 weken trainen, en uiteindelijk toch nog een aantal wedstrijden te kunnen hebben geskied, zijn de laatste IPCO skiracers met de trainers weer onderweg naar Nederland. Ondanks de slechte sneeuwomstandigheden, kijken wij terug op een goede periode.

Trainen, trainen en nog eens trainen
Zoals ook overal in het nieuws te lezen, zijn de sneeuwomstandigheden in de Alpen deze kerstperiode ronduit slecht. Helaas heeft dit ook gevolgen gehad voor de alpinewedstrijden en zijn de Wolfskamer Open en de Silvestercup niet doorgegaan. Dit gaf ons wel de ruimte om extra te trainen, wat we natuurlijk ook hebben benut. Doordat de sneeuw op onze vaste trainingspiste in Werfenweng na de 1e trainingsweek niet meer gebruikt kon worden, moesten wij uitwijken naar Obertauern. En in de 3e week konden wij terecht op de Reiteralm, waar uiteindelijk nog 3 wedstrijden op hebben plaatsgevonden.

Helaas is er ook pech op de piste geweest en heeft onze skiër Thijs Burghouts door een ongelukkige van zijn been gebroken. Wij wensen je een snel herstel toe Thijs en hopen je snel weer op de been te zien!

En eindelijk dan toch wedstrijden!

Na de teleurstelling dat de eerste wedstrijden zijn afgelast, mochten wij op 2 januari dan eindelijk aan de start verschijnen van een wedstrijdpiste: De Jan Kellercup, een slalomwedstrijd georganiseerd door Skiracing Heemskerk. Het wat een pittige dag, maar hebben mooie resultaten geskied.

En op de allerlaatste dag (eigenlijk nog een dag later) namen we deel aan 2 reuzenslalomwedstrijden van de Nederlandse Skivereniging. De sneeuw bleef goed onder controle en we werden zelfs getrakteerd op een zonnetje. Onze skiërs hebben alles uit hunzelf gehaald met het streven hun eigen doelen te halen. En voor een groot deel van onze racers is dit gelukt. Er zijn zelfs weer mooie podiumplekken gehaald door een aantal van onze racers.

Kids Cup reuzenslalomwedstrijd 1 – U12H Maximilian (1e) – U14D Luna (2e) – U14H Thijn (1e) – U16H Daen (2e)
wedstrijden op de Reiteralm
Kids Cup reuzenslalomwedstrijd 2 – U12H Maximilian (1e) – U14D Luna (3e) – U14H Thijn (1e) en Nick (3e) – U16H Daen (3e)

Al met al, ondanks de slechte sneeuwomstandigheden een periode waar wij tevreden op terug kunnen kijken.

Mede mogelijk gemaakt door onze sponsors: