IPCO wedstrijd indoor 2023

Kidscup, IPCO wedstrijd en N(J)K

15 mei 2023, Nederland

Waar bij de meeste mensen het skiseizoen in februari/maart toch wel op het einde loopt, is het bij de wedstrijdskiërs ook in april nog heel druk geweest. Met 2 afsluitende wedstrijd weekenden in Snowworld Landgraaf en de skivaardigheidstesten voor de NOC*NSF statussen in Kaprun. En voor wie denkt dat de skiërs dan klaar zijn en even hun rust kunnen pakken… Afgelopen weekend zijn dan ook nog eens de fysieke testen afgenomen door de Nederlandse Skivereniging.

Uitreiking Kidscup en nksivcup finale

Het eerste wedstrijdweekend in Landgraaf SMN cup en Kidscup finale

In het weekend van 15 en 16 april werden in Snowworld Landgraaf de SMN cup georganiseerd en werd dit weekend afgesloten met de Kidscup en nskivcup finales. Bijna al onze wedstrijdskiërs verschenen aan de start. De sneeuw was niet optimaal, maar iedereen was gefocust en doelgericht om er 2 mooie races van te maken. Niet iedereen was even tevreden, maar alle racers hebben weer ervaringen opgedaan om mee te nemen naar de volgende wedstrijden.

Naast alle persoonlijke ontwikkeling die wij hebben gezien, zijn wij ook trots op de IPCO skiërs die dit weekend het podium mochten beklimmen:

Het tweede weekend in Landgraaf was dubbel zo spannend

Want dit weekend was het twee keer feest voor IPCO. Want naast het N(J)K indoor, dat op zondag plaatsvondt, organiseerde wij op zaterdag onze allereerste eigen IPCO wedstrijd! Gelukkig hebben wij met de vader van Lara, Niels, een ervaren wedstrijdorganisator in ons midden. Hij heeft ons niet alleen foutloos door alle voorbereidingen en het verloop van de dag geholpen, maar ook veel helpende handen kunnen regelen waardoor wij met hulp van onze eigen ouders, ouders van andere teams én de Nederlandse Skivereniging een prachtige dag hadden. Al vroeg stonden scheidrechters, officials en trainers op de baan om de slalom uit te zetten. En eenmaal van start, verliep de wedstrijd op een kleine kink in de kabel van de tijdwaarneming na vlekkeloos. We hebben genoten van de energie van de kinderen en de betrokkenheid van alle ouders. Bedankt hiervoor!!

En op zondag was het natuurlijk voor iedere skiër bloedspannend. Want wie zouden er vandoor gaan met de grote prijs het van Nederlands (Jeugd) Kampioen indoor? De opzet van dit kampioenschap was een nieuwe. Met 2 runs die niet alleen gelden als een Nederlandse puntenwedstrijd, was dit ook de kwalificatie voor de finalerace. Bij de jeugd (U8-U12) gingen de beste 8 kinderen per geslacht door naar de finalerun. Hier hadden vanuit IPCO Luca, Maximilian en Bodi zich voor gekwalificeerd, waarbij Luca uiteindelijk zelfs werd bekroond tot Nederlands jeugdkampioen U12!

Bij de oudere jeugd en JSM gingen de 15 besten door. Hier kwalificeerden Ylva, Jurit, Lara, Noor en Brandy zich voor bij de dames. Ylva vloog helaas uit de baan en kwam onfortuinlijk terecht, waardoor zij met een schouder uit de kom naar het ziekenhuis werd gebracht. Beterschap Ylva! Bij de heren kwalificeerden Daen en Nick zich. En ook hier is een jeugdkampioen uit voortgekomen. Want Daen finishte niet alleen als 2e voor de race naar het overall kampioenschap, maar werd de snelste man U14-U16 waarmee hij zich officieel Nederlands jeugdkampioen U14-U16 mag noemen!